« Takaisin

Sydän- tai verisuonitauti vie joka kolmannen

19.06.2017 12:27

Suomessa sydän- ja verisuonitauteihin kuolee 34 prosenttia ihmisistä. Toiseksi eniten kuolemat johtuvat syöpäkasvaimista.

Sydän- ja verisuonitaudit ovat edelleen yleisin kuolinsyy maailmassa, tuore selvitys osoittaa. Arviolta kolmannes kuolemista johtuu niistä.

Edellisen 25 vuoden aikana kehitys on ollut pääosin positiivinen ja sydänperäiset kuolemat ovat vähentyneet etenkin varakkaissa maissa. Nyt suotuisa kehitys on kuitenkin pysähtymässä ja yhdistettynä köyhien ja keskituloisten maiden heikkenevään tilanteeseen ja väestönkehitykseen, sydän- ja verisuonitautikuolemat ovat yleistyneet entisestään.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9677986

Lisätietoa sydänsairauksista löytyy muun muassa osoitteesta http://www.sydan.fi/sydansairaudet-ja-hoito/sydansairauksien-oireet

"Sydänperäiseksi sopivaa rintakipua kutsutaan angina pectorikseksi. Rintakivun mahdollista sydänperäisyyttä arvioitavissa otetaan huomioon myös sydänsairauden todennäköisyyteen vaikuttavat seikat kuten ikä, sukupuoli, riskitekijät (tupakointi, verenpaine, kolesteroli, diabetes) ja sukutausta."

Myös Terveyskirjastosta voit lukea lisää aiheesta "Tupakka ja sairaudet"

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01066&p_hakusana=tupakka ja sairaudet

 


Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste