« Takaisin

"Nyt on hyvä syy lopettaa": Tupakka-askin hinta nousee reilulla eurolla – jopa tupakoijat kannattavat veron korotusta

11.08.2017 08:50

Suomessa savukeaskin keskihinta on Euroopan ylempää keskiluokkaa. Halvinta polttaminen on Bulgariassa ja kalleinta Irlannissa, jossa savukkeiden verotus on korkeinta.

Hallituksen tavoitteisiin on jo aiemmin kirjattu tupakkaveron nostaminen vuosittain noin 10 prosentilla. Seuraavan kahden vuoden aikana tupakkaveron kiristäminen nostaa tupakan hintaa noin 18 prosenttia. 

MTV Uutisten katugallupissa veron korotus sai myönteisen vastaanoton niin tupakoijilta kuin tupakoimattomilta.

Suomen tavoitteena on saada tupakoijien määrä vähenemään viiteen prosenttiin vuonna 2030 mennessä, mikä tekisi Suomesta virallisesti savuttoman.

– Uskon, että siihen tullaan pääsemään, mutta missään nimessä ei voi ajatella, että nyt riittää – vaan pitää jatkaa toimenpiteitä edelleen. Hinnankorotukset ovat yksi tärkeä askel kohti savutonta Suomea, toteaa ylilääkäri Antero Heloma THL:stä.

 Heloma muistuttaa, että tupakkavero tuo valtion kassaan vuosittain vajaa miljardi euroa, kun haitoista koituu menoja peräti puolitoista miljardia euroa.

Lue koko juttu:  https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nyt-on-hyva-syy-lopettaa-tupakka-askin-hinta-nousee-reilulla-eurolla-jopa-tupakoijat-kannattavat-veron-korotusta/6495150#gs.ZOrcqTI


Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste