Hannamaaria

www.stumppi.fi/blogit/Hannamaaria

Hannamaaria

Sukupuoli: Nainen
Kirjoituksia: 2
Luokka: Lopettaneet

Kolmekymppinen lopettaja Keski-Pohjanmaalta. Omia tuntemuksia ja kokemuksia päiväkirjaan kirjoitteleva, jotta en koskaan unohtaisi matkaani savuttomuuteen. Toivottavasti avuksi ja tsempiksi myös muille lopettaneille, lopettaville tai harkitsijoille.


Viikko takana

20.4.2017 17:58 - ei kommentteja

Yksi etappi taas saavutettu! Saan olla ylpeä itsestäni ja olenkin! Ensin mennään tunti kerrallaan, sitten päivä kerrallaan ja sitten viikko kerrallaan jne. Näin se pikku hiljaa helpottaa tai näin haluan ainakin itse uskoa.

Tänään on ollut yllättävän vaikea päivä, ehkä vaikein. Tupakka on pyörinyt mielessä jatkuvasti ja hermo ollut todella kireällä. Se on varma nyt, että tämä saa kyllä olla viimeinen kerta kun tähän leikkiin lähden! Ainuttakaan en aio enää sytyttää, sen verran hermoja raastavaa hommaa tämä on ollut. Seuraavaa etappia kohti, savuttomana tietysti!

6. päivä

19.4.2017 11:42 - ei kommentteja

Lopetin tupakoinnin torstaina 13.4.2017, klo 14.00 poltin viimeisen tupakkani. Päätin lopettaa ennen pääsiäistä, ennen pitkiä vapaita. Aikaisempien kokemuksieni mukaan ensimmäiset päivät ovat minulle ne "pahimmat" joten on parempi että tuolloin saan vain olla, ilman sen kummempia menoja tai velvoitteita.

Pinna on tietysti ollut tavallista kireämmällä, mutta muuten suhteellisen hyvin on mennyt. Latasin puhelimeeni sovelluksen jonka avulla voin seurata kehitystäni. Sovellus laskee mm. ajan, polttamattomat tupakat, säästyneet rahat ja muutokset terveydessä. Tästä on ollut minulle iso apu ja sovellus on toiminut myös omana motivaattorina. Voin suositella kaikille! Sovelluksia löytyy pilvin pimein ja varmasti jokainen löytää itselleen meiluisimman.

Olen polttanut noin puolet elämästäni eli noin 15 vuotta, vakituisesti varmasti koko täysi-ikäisyyteni. Lopettaminen on ollut mielessä usein ja muutama yrityskin on takana. Pisin lakkoni kesti vajaa kolme kuukautta ja kariutui lomamatkaan jonka aikana olin antanut itselleni luvan tupakoida. Lyhyempiä lakkoja onkin sitten useita, jokainen kerta on kariutunut siihen yhteen. Nyt olen vakaasti päätänyt, että en ole lakossa vaan olen LOPETTANUT. Tiedän, että minulle ei ole olemassa sitä yhtä savuketta. Jos sen yhden annan itseni polttaa on se menoa sitten.

Olotila on tosiaan ollut ihan kohtalaisen hyvä ilman sen kummempia vieroitusoireita. Muutamana yönä nukuin todella levottomasti, mutta nyt jo huomaan olevani aamuisin paljon pirteämpi. Keskittymiskyky on ollut lähes olematon, ajatukset harhailevat ja katkeilevat. Toivottavasti tämä keskittymiskyky tästä "normalisoituu", asiakaspalveluhommissa ei paras mahdollinen tilanne kun kesken lauseen unohdat mitä olit sanomassa... Tsemppiä kaikille lopettaneille / lopettaville / harkitsijoille! Pitää käydä viimeisettään huomenna huutelemassa myös tuolla keskustelun puolella.

Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste