Eleaf

www.stumppi.fi/blogit/Eleaf

Eleaf

Sukupuoli: Nainen
Kirjoituksia: 3
Luokka: Harkitsevat

Mitt namn är johanna och nu har jag äntligen slutat röka.


Blogi aktivoitu ylläpidon toimesta

31.10.2017 11:08 - ei kommentteja

Tämä blogi on aktivoitu uudelleen ylläpidon toimesta.

Sluta röka med en e-cigg

30.10.2016 11:25 - ei kommentteja

Jag vill berätta en historia. En historia om hur jag sluta röka med en e-cigarett. Jag har provat att sluta röka med tuggummi och plåster men ingenting fungerade.

Jag fick rådet av min läkare att prova en e-cigg och jag vände mig till ett Svenskt företag som heterhttps://ecocig.se . Jag ringde och beställde ett startpaket med 3st e-juicer. Jag föll direkt för deras Dark Tobacco som smakar precis som mina vanliga cigaretter. Efter 2 dagar var jag helt rökfri och nu 1 år senare har jag inte rökt en enda cigarett och allt pga e-cigaretten.

Det finns massor av studier gjorda som berättar om hur e-cigg hjälper dig att sluta röka och en bra artikel finns att läsa här: https://smokefree.gov/understanding-smoking/e-cigs-menthol-dip-more/what-we-know-about-e-cigarettes

och här: http://www.bmj.com/content/354/bmj.i4645

Okej låt oss komma till saken här. Du vill sluta röka. Du är trött på att försöka patchar som inte fungerar, nikotintuggummi som ger dig hicka inom fem minuter efter att tugga det, och konstiga inhalatorer som inte ger dig det du behöver för att göra det genom stress tio minuter utan en " riktiga "cigarett.

www.sida.se
www.gotland.se

Du har bestämt att du nu vill prova på elektroniska cigaretter, främst eftersom du har sett andra personer som använder dem, och några av dina vänner har faktiskt lyckats att sluta röka genom att använda dem. Jag är glad att du har äntligen kommit över till "ljusa sidan" ... Livet är mycket annorlunda än här. Jag inte stinker som en askkopp för en! ????
Kan du verkligen sluta röka med en e-cigarett?
Att sluta röka med hjälp av e-cigaretter är verkligen lätt, och är bokstavligen en process för avvänjning dig bort från nikotinberoende genom att bekämpa den fysiska beroende av nikotinnarkotikamissbruk samtidigt. Det gör inte mycket vettigt just nu, men det kommer i ungefär fem minuter, jag lovar dig.

När du först få din elektronisk cigarett - från den allra första stund du klock ögon på det på webbplatsen och bestämmer sig för att lägga till korgen, kommer du vill gå för mycket starkast, högsta nivån av nikotin styrka du kan få tag på. Detta är en metod som är ganska smart att ta, främst eftersom du kommer att uppskatta för mycket nikotin mycket mer än inte tillräckligt ... lita på mig!

Bekväm? Ta nästa steg ...
När du har använt e-cigarett ett tag, och du tror att du har fått bekväm nog att använda den på rätt sätt, bör du överväga att släppa ner en nikotin nivå. Det är en skrämmande tanke, och jag säger inte att du inte kommer att märka skillnaden eftersom du förmodligen kommer, men det är ett litet pris att betala. Tänk att byta märke av cigaretter, eller gå för en lätt "lättare" tobak, och du har rätt idé. Precis som ändringar i dina rökvanor du gjort i det förflutna, kommer du och din kropp snart vänjer sig. Det är bara en tidsfråga.

Jag bara fastnat med hög nivå grejer för en månad eller så innan jag bestämde mig för att växla ner till nästa lättaste nikotin styrka, och jag skulle vilja föreslå att göra det när du känner dig bekväm. Om du försöker att vänja sig vid en lägre nikotin nivå när du använder en elektronisk cigarett du kan inte riktigt få kläm på, du kommer att hitta dig själv bli upprörd. Om det tar ett par månader att slå sig ner och få kläm på saker, så var det. Skulle du inte hellre ta din tid, göra saker på rätt sätt än att rusa in, försöker få till slutpunkten för tidigt, och misslyckas eftersom du inte visa lite tålamod?
Hur som helst, är det jag försöker göra när du känner att du kan göra det, göra en beställning för nya patroner eller vätskor, men i stället för att gå för höghållfasta grejer, väljer att beställa en lägre styrka i stället, såsom medium.

Tar olika e-vätska styrkor hänsyn ...
Elektronisk cigarett e-liquid Obviously vissa e-cigarett företag kommer att ha starka tillgängliga över andra, så om du vill göra det i fler, något mindre steg, gärna gå för en som V2 Cigs som erbjuder ett brett utbud av styrkor. White Cloud är en annan stor e-cig företag att välja också, och de har den högsta styrkan vätskor och patroner som vi har stött på hittills.

E-juice med nikotin eller utan nikotin
När du beställer medellång vätska, använda den för ett par månader igen. Första gången jag sluta röka med e-cigaretter, denna andra fas; mediet fasen varade mig bara en månad innan jag bestämde mig att gå in på den lägre styrkan av patron. För att vara ärlig, jag tror att det var för fort, för mig åtminstone. Jag skulle ge det ett par månader på mediet saker innan du beger dig ner till de låga styrkor. Minst 8/9 veckor ändå.

När ska träffa den låga e-vätska.

Du vet när det är dags att äntligen börja slå låg hållfasthet saker ändå. Det är hur det gick för mig ... Jag började lämna min e-cigarett hemma. Jag var inte så beroende av det som jag hade varit i början, och även om jag fortfarande längtade nikotin, det gjorde jag inte galen fullt så mycket när jag insåg att jag kommer att behöva vänta nästan en timme innan jag var hem till röka den. Det fanns några gånger jag lämnade det på kontoret under natten också, och var tvungen att tillgripa en gammal backup kit jag hade köpt för många år sedan. När du börjar glömma det, du är inte beroende av det - din hjärna är inte ständigt tänka på det. Du bör omfamna det eftersom det är inte en dålig sak!

När du går in på låg styrka saker, bör du medvetet börja lämna elektronisk cigarett hemma. När du bege dig till jobbet, packa den i väskan och whack väskan i bagageutrymmet så att du inte kan få till det. Gör hela resan utan den och se hur du känner. Försök att inte röka det på väg till skolan med barnen på morgonen. Lämna den hemma snarare än hugg e-cig i fickan när du lämnar för att gå till mataffären. Tricket är att vänja sig vid att vara en icke-rökare och ibland som bokstavligen betyder bara att vara en icke-rökare, även om det är bara för ett par timmar åt gången.
Svensk e-juice

Låg styrka är bara ytterligare ett steg bort från att vara en icke-rökare. Mycket snart kommer du att vara på väg att bli nikotinfria. Föreställ dig de pengar du kan spara, och hälsofördelar du kan skörda. Studier har visat att sluta röka kan öka din livskvalitet i många hundratals och tusentals olika sätt. Är det inte dags att du började njuter av livet som en icke-rökare igen? Föreställ dig de pengar du skulle spara på luftrenare för din rökfri ridit hem!
Efter ytterligare ett par månader på låg styrka nikotin patroner eller vätska, och några försök att medvetet lämna den hemma eller i bilen när du går ut och om, bör du börja tänka på att gå till noll ... ingen nikotin.

Zero Nikotin (Det är inte så skrämmande som du tror!)

Det är en skrämmande tanke, men om du valt att sluta röka, måste du ha känt denna dag skulle komma ... Dagen att du äntligen skulle vara fri från nikotin-kedjorna du har innehas av för de senaste åren, även årtionden i vissa fall . Köpa ett par flaskor noll styrke vätskor fylla på patroner med, och få dem till hands. Gör inte ett datum för det om du inte vill. Det kan bli för mycket av en hotfull tanke för vissa. En dag kommer du mer än sannolikt vakna upp och säga "idag är dagen" och göra övergången ändå. Återigen, var att den metod jag tog och det fungerade bra för mig. Vätskan vände upp och jag satte den i min låda av e-cigarett attiraljer, planerar att glömma det för ett tag. Tre dagar senare, ställde jag låg hållfasthet grejer i lådan och tog noll styrka grejer. Uppenbarligen var det dagen.

Jag gjorde ungefär två veckor på e-cigarett på noll styrke patroner innan jag lägga den i lådan och inte ta ut igen ... För två år. Jag hade en särskilt dålig dag på jobbet och e-cigarett inte kommer att vara tillräckligt för att stävja mina cravings. Jag köpte en förpackning med tio cigaretter och rökt igen för tre veckor innan jag gick tillbaka på e-cigaretter och började processen om igen. Andra gången jag gav upp rökning i ungefär sju månader. Det går bara för att visa att det fungerar. Kanske jag bara inte har tillräckligt med viljestyrka ännu? Fortfarande, även med rökning e-cigaretter du ska spara pengar på vanliga cigaretter, så att du kan verkligen inte klaga!

Tricket att få det rätt är ...

Tricket att sluta röka med e-cigaretter är att göra saker sakta. Jag hittade snabbare Jag försökte sluta, desto värre mitt försök var. Tredje gången jag slutade med e-cigaretter, jag tillbringade bara tre eller fyra veckor på de olika styrkorna innan glida ner till nästa. Inom fem månader hade jag gått från rökning till noll styrka, och inom ytterligare tre månader, var jag tillbaka till rökning.
Ju längre jag tog i de olika stegen, desto bättre tid jag gav upp för. Min bästa försök var när jag tog ungefär åtta månader att sluta från början till slut. Kanske det är den typ av tid du bör titta på dig själv?

Svensk e-cigarett
Det enda jag vet är att du aldrig vet hur bra du kommer att göra om du inte ge det en chans. För knappt hundra dollar, kan du ha allt du behöver för att röka en månad, spara dig två hundra dollar, och redan öka din allmänna hälsa. Vad är det exakt som du väntar på?

min första post

30.10.2016 10:59 - ei kommentteja

testar en post

Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste