nunnukka

www.stumppi.fi/blogit/nunnukka

nunnukka

Sukupuoli: Nainen
Kirjoituksia: 2
Luokka: Lopettaneet

Olen viittäkymmentä vääjäämättä lähestyvä naisihminen, lapsiakin on useampia. Olen polttanut lukioajoista asti, eli siis reilusti yli puolet elämästäni, nyt haluan irti tupakasta, ihan kokonaan! Toivon, että näistä tänne kirjoittamista ajatuksistani voisi olla iloa myös muille lopettajille ja lopettamista harkitseville!


3.päivä

6.4.2017 18:25 - 1 kommentti

Kolmas tupakaton päivä takana, kohtuullisesti menee. Olen innostunut toiminnallisesta harjoittelusta ja siellä onkin tällä viikolla tullut käytyä jo kolme kertaa ja kohta menen taas... Iltapäivän tupakasta luopuminen tuntuu edelleen pahimmalta, mutta olen tyytyväinen joka päivä kun en poikkea ostamaan askia! Tupakointisovelluksen mukaan olen ollut nyt polttamatta noin 20 tupakkaa, siis yhden askin verran, pikku hiljaa, pikku hiljaa...

Vihdoinkin!

5.4.2017 16:02 - 1 kommentti

Olen suunnitellut lopettamista koko kevään. Isäntä lopetti flunssan jälkeen vissiin tammikuussa ja siitä lähtien asia on ollut aktiivisena mielessä enemmän ja vähemmän. Maanantaina sitten jäljellä oli kaksi tupakkaa, toinen aamuksi ja toinen heti töistä kotiin tullessa poltettavaksi, ajatuksena käydä ostamassa aski kotimatkalla, ainahan voi ajatella aloittavansa tai siis lopettavansa huomenna tai ensi viikolla... no sattumien summana kuljinkin maanantain työmatkat isännän kuudillä enkä millään halunnut pyytää pysähtymään askin ostamista varten matkalla, joten lakko alkoi tai siis lopetin maanantaina, viimeisin tupakan poltin noin klo 16.30 ja nyt on siis kohta täynnä kaksi vuorokautta tupakoimattomuutta. Olen kyllä käyttänyt nikotiinikorvaustuotteita, heikko ihminen kun olen...

Mutta toivon ja uskon todellakin, että nyt polttaminen oli siinä. Olen ehtinyt tupruttelemaan yli 30 vuotta enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti ja säännöllisesti, eiköhän siinä ole minun tukeni tupakkateollisuudelle, ainakin nyt uskon vahvasti niin!

Mutta täytyy sanoa, että ajatuksia tuo tupakka hallitsee ja kovasti ja yllättäen huomaankin, että kaikkein tärkein tupakka on ilmeisesti ollut tämä töistä kotiin saavuttaessa poltettava. Olen koko ajan kuvitellut, että aamun ensimmäinen tai illan viimeinen olisi se, josta luopuminen ottaa kovimmille, mutta se onkin tämä päivän tupakka.

Melkein tänään jo tilasin sen kirjan Stumppaa tähän, onko teistä joku lukenut sen, saitteko apua lopettamiseen siitä vai onko se ihan huuhaata koko kirja?

Tästä täytyy nyt vain hetki kerrallaan päästä eteenpäin ja keksiä korviketekemistä tupakoinnin tilalle, helppoa ei tule olemaan, mutta onhan se muotlakin onnistunut!

Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste