päättäväinenkö

www.stumppi.fi/blogit/päättäväinenkö

päättäväinenkö

Sukupuoli: Nainen
Kirjoituksia: 5
Luokka: Lopettaneet

Nyt se on loppu, sano 54-vuotias muija!


1 kuukausi 10 päivää

24.5.2017 18:12 - 1 kommentti

ilman röökiä! Olen ylpeä itsestäni, miksi olen vain haikaillut lopettamisesta ja polttamisen lopettaminenkin on tuntunut jo ylivoimaiselta ja tässä nyt ollaan. Ilman apuvoimia  - ihan luomuna!

Toki rööki käy edelleen mielessä ja varsinkin nyt kun ilmat ovat aivan ihania, miten mukava olisi istahtaa tuohon omalle pihalle ja sytyttää se rööki. Mutta, tuommoiset ajatukset heti pois mielestä.

Mulla oli eilen työmatka Hesaan ja kilsoja satoja. Kun on pakko pitää lepotaukoa tuon selän takia niin kyllä kävi rööki mielessä useasti tauoilla. Ei kuitenkaan niin paljoa himottanut että olisi tarvinnut ihan kädenvääntöä käydä ittensä kanssa.

Yksi asia mikä on nyt tullut, on hirveä väsymys. Mua väsyttää ihan kamalasti, varsinkin autolla ajo on ihan hirveätä, joudun pitämään taukoja vähän väliä ja usein otan pienet torkutkin autossa. En tiedä johtuuko mistä mutta sen olen huomannut että nukun paljon paremmin nyt kuin röökaamisaikana. Ja lisäksi välilevyn pullistuma on alkanut vissiin kuivua koska kivut ovat lieventyneet hirveästi. Tiesin joo, että tupakointi on pahaksi mutta nyt taidetaan olla jo voiton puolella.

Ja jotenkin tuntuu että ihon väri on parantunut hirveästi eli iho on paljon elinvoimaisempi.

28 päivää ilman!

12.5.2017 9:51 - 1 kommentti

Nyt on kyllä semmoinen olo että ei käy edes mielessä et voisin vielä askin ostaa. Eilen sattui semmoinen juttu joka mua ihan nauratti. Iltasella otin vielä iltapalaa ja kun olin saanut naposteltua, mielessä kävi et nyt röökille ja sitten nukkuun. Naurahdin ihan ääneen et mistä tuo röökille meno tuli. Niin voimakkaana on noi tavat mulla mielessä. Ei kyllä tupakkaa mieli tee. 

Äitienpäivänä tulee täyteen 1 kuukausi ja sitä voikin sitten juhlia täytekakun kanssa! 

Elämä on IHANAA!!

27 päivää ilman röökiä!

11.5.2017 13:07 - 1 kommentti

Mulla on ollut nyt pari viimeistä päivää niin ettei ole rööki käynyt ees mielessä! Nyt kyllä vähän kurja olo sillä olen sairastunut flunssaan, edellisestä flunssasta onkin 8 vuotta aikaa.

Muuten en olossani ole huomannut mitään muutoksia tuohon polttamisen aikaan verrattuna. Paitsi se ihmeelinen köh köh on loppunut. Jaa mutta onhan mulle tullut joitakin ihme juttuja, en tiedä johtuuko lopettamisesta vai mistä eli mulla on ikenet tulleet hirveen aroiksi, langatessakin tulee verta. Lisäksi muutenkin hammaskalusto on melko aran olosta.

3 päivää vielä niin kuukausi täynnä raikasta ilmaa! En kyllä olisi ajatellut tämän näin helppo olevan. Ehkä aika oli vaan sopiva tälle just. Ja ehkä olen tsempannut itseeni tarpeeksi. Aina ennen lopetusta ajatellessa alitajunta on keksinyt syitä miksi ei kannata lopettaa. Kun mä olen näin pitkällä niin en kyllä enää tupakkaa sytytä!!

Rahassa olen huomannut lopettamisen. Kauppaan ei mene ruokarahaa niin paljon kun jättää ne röökiaskit ostamatta. Edelleenkin yksi mikä auttoi tuossa lopettamisessa oli juurikin tuo raha. Sen verran tiukilla ollut viime kuun sekä tämän kuun. Miksi ihmeessä niiden laskujen tarttee kaikkien yhteen könttään tulla. Tässä kun yksin pitää taloa pystyssä ja makselee lainat ja laskut niin ei kyllä paljon röökaamiseen jää rahaa.

ensimmäiset 3 vkoa

8.5.2017 15:50 - 1 kommentti

No sitten se mies lähti reissun jälkeen kotionsa ja minähän olin tottunut ensi töikseni sytyttään sen röökin. Nyt teki vaikeata, oli outo tunne siitä mitä tekisin.

Mä olin muutenkin aikatauluttanut päiväni röökitaukojen mukaan ja teki hiukan vaikeata ne hetket kun olin tottunut menemään tupakalle. Aika helpolla pääsin muuten. Nikotiinituskaa ei ollut. Yhdelle työkaverilleni kerroin että olen lopettanut. Häneltä sain kovasti tsemppiä ja kehoituksen ostaa nikotiinipurkkaa tms jos on vaikeata.

Oli ihan oikeasti vaikeata lähteä töistä kotiin kun ei voinutkaan sitä röökiä sytyttää autossa. Eikä voinut pysähtyä kotimatkalla röökille. Vaikeata oli siinä mielessä. Ekan viikon jälkeen alkoi kuitenkin helpottaa eikä tupakka käynyt mielessä.

Yksi paikka oli kyllä vaikeata, eli mulla on pihasauna ja olin tottunut vetään tupakkaa saunomisen yhteydessä kun vilvottelin pukuhuoneessa. Ja juonut sen yhden saunasiiderin. Ehkä kaikista vaikeinta tässä lopettamisessa. Se oli mukamas niin nautinnollista se röökin veto just kun on käynyt pesulla. Nyt kyllä naurattaa mikä järki on vetää röökiä kun just on käynyt saunassa pesulle!

Hajuaisti on parantunut vaikka aina mulla on hyvä hajuaisti ollut. Nimittäin nyt vasta kun takana on reilu 3 vkoa tupakoimattomuutta haistoin miten hirveä pinttynyt tupakan haju pihasaunan pukuhuoneessa oikein on. Hyi hirveä! Pakko oli viedä sinne Partyliten kynttilä ;). 

Huomaan miten multa on hävinnyt tuo jatkuva ihme köhiminen jota tein ihan huomaamatta. Olen ollut näinä reiluna 3 viikkona ajoittain melko kiukkunen ja kärsimätön. Luen myös rivien välistä asioita, varsinkin itselleni negatiivisia ja vedän niistä omia johtopäätöksiä. Miehellä on ajoittain kestämistä, olen kiukutellut, tunnustan. Kiukuttelu ei ole mua. Nukun myös erittäin huonosti ja olen tosi väsynyt. Tosin nuo tules-ongelmat osaltaan tuovat tuota univajetta kun sattuu.

Todella vaikeata tarttuu mihinkään asiaan ja tuntuu ettei oikein järki juokse niin kuin pitäisi. Äärimmäisen vaikeata työnteko. Toki nuo terveysongelmat ovat iso asia mun elämässä. Monesti mietinkin että onko oikea hetki, silloin kun on välilevyn pullistuma ja monta kuukautta päällä oleva iskias, lopettaa tupakanpoltto. Mutta. Koska se oikea hetki sitten olisi. Sitäpaitsi jossain vaiheessa, ehkä jo tänä vuonna, olen menossa keinonivelleikkaukseen ja silloin on viimeistään lopetettava.

Lopettaminen oli myös helppoa tähän aikaan koska mulla on taloudellisesti tosi tiukkaa. Ei mulla olisi ollut nyt rahaa edes ostaa röökiä. Liian paljon laskuja ja tiukasti laskettava mihin rahat riittää.

Eilisestä ollut tähän asti vaikeinta. Jostain syystä kun mies lähti kotiinsa, tuli heti mieleen et nyt tupakaksi. Ai niin, mähän olen lopettanut. Koko illan mielessä se tupakka. Ei muuta kun pihatöitä ja koirien lenkitystä. Yön nukuin todella huonosti ja valvoinkin pari tuntia. Ja kävi mielessä et nyt kun olisi röökiä. Onneks täällä ei ole mikään paikka auki keskellä yötä!

Mä niin haluan tämän onnistuvan!

Mun tarinani
8.5.2017 15:33

Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste