eilinenennustus

www.stumppi.fi/blogit/eilinenennustus

eilinenennustus

Sukupuoli: Nainen
Kirjoituksia: 2
Luokka: Lopettaneet


19. päivä ilman

24.11.2017 14:20 - ei kommentteja

Välillä tekee mieli, ei voi mittään. Toisaalta viikonloppuna tapahtui niin stressaavia asioita, että ajattelin: "jos tästä selviän polttamatta niin selviän mistä vaan". Pitää uskoa tähän. Päivä kerrallaan.

Tavallaan ei tee yhtään tupakan makua tai polttamisen tunnetta sinänsä mieli, ehkä sitä ajatusta että pääsee tupakalle, se ensimmäinen henkonen. Ja siideriä. Sen haluaisi.

11. päivä ilman

16.11.2017 14:21 - ei kommentteja

Se on jännä, miten röökin lopettaminen on kuin rakkaasta ihmissuhteesta luopuminen, joka ei enää tee hyvää. Pitää muistuttaa jatkuvasti, ettei kannata lähettää sitä "yhtä viestiä" tai "vielä kerran" viettää iltaa yhdessä. Toistaiseksi ainakin koetan vetää niin kauan kuin mahdollista täysin savutonta linjaa, koska pelkään juuri, ettei yksi savuke riittäisi mihinkään. Ja haluaisin tällä kertaa aidosti eroon tupakasta.

Aikaisemmin olen yrittänyt pariin otteeseen lopettamista. Minulla ei ole muistikuvaa, mihin lopettamiseni tuolloin olisi sortunut. Varmaankin siihen, että en ollut valmistautunut stressitilanteiden käsittelyyn tarpeeksi hyvin ja toisaalta nikotiinipurkka oli kannaltani täysin turha. Riippuvuuteni on tuskin pitkään aikaan ollut pääluonteeltaan fyysistä vaan nimenomaan henkistä laatua. 

En aio olla kauhean julma itselleni, jos sorrunkin. Kaikki tekevät virheitä joskus. Kunhan muistaisin sen jälkeen palata heti ruotuun ja olla jatkamatta huonoa tapaa, vaikka olisikin ostanut tupakka-askin. Minulla ei ole mitään tarvetta jatkaa harrastusta, joka ennen pitkää johtaa väistämättömään turmioon.

Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste