KIRJAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMINEN

Miksi en voi kirjautua sisään?
Oletko rekisteröitynyt? Sinun täytyy rekisteröityä voidaksesi kirjautua sisään. Jos olet rekisteröitynyt, etkä ole porttikiellossa, etkä silti voi kirjautua sisään tarkista vielä kerran käyttäjätunnus ja salasana. Voit myös nollata salasanan klikkaamalla Salasana unohtunut ja kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi, jolla olet rekisteröitynyt.

Miksi kirjaudun ulos automaattisesti?
Jos et laita rastia muista minut laatikkoon kirjautuessasi sisään, pysyt kirjautuneena vain ennalta säädetyn ajan. Näin estetään käyttäjätunnuksesi luvaton käyttö. Pysyäksesi kirjautuneena rastita laatikko kirjautumisen yhteydessä. Tämä ei ole suositeltavaa jos samaa yhteyttä/tietokonetta käyttävät muutkin käyttäjät esim. kirjasto, internet kahvila, oppilaitoksen koneet, jne.

/files/images/keskustelu/ohjeet/stumppi-muista-minut.jpg : 18Kb

Unohdin salasanani!
Ei paniikkia! Vaikka salasanaasi ei voi selvittää, voit asettaa itsellesi uuden salasanan. Tehdäksesi tämän siirry kirjautumissivulle ja klikkaa Salasana unohtunut?, seuraa ohjeita ja saat sähköpostiisi ohjeet.

/files/images/keskustelu/ohjeet/stumppi-salasana-unohtunut.jpg : 18Kb

Rekisteröidyin mutta en voi kirjautua!
Tarkista ensin, että käytät oikeaa käyttäjätunnusta ja salasanaa. Mikäli sait sähköpostia, noudata sen ohjeita. Jos et saanut sähköpostia, oletko varma, että annoit oikean sähköpostiosoitteen? Jos olet varma, että antamasi sähköpostiosoite oli oikein, ota yhteys järjestelmän ylläpitoon.

Rekisteröidyin kauan sitten mutta en pääse enää kirjautumaan?!
Yleisimmät syyt tähän ovat; annoit väärän käyttäjätunnuksen tai salasanan tai ylläpito on poistanut käyttäjätunnuksesi jostain syystä. Jälkimmäisessä tapauksessa et ehkä ole kirjoittanut mitään? On yleistä, että järjestelmät poistavat käyttäjiä, jotka eivät ole kirjoittaneet mitään. Näin pidetään tietokantaa siistimpänä. Yritä rekisteröityä uudestaan ja ota osaa keskusteluihin.

KÄYTTÄJÄTIEDOT JA ASETUKSET

Kuinka muutan asetuksiani?
Kaikki asetuksesi (jos olet rekisteröitynyt) ovat tietokannassa. Muuttaaksesi tietojasi klikkaa Profiilini linkkiä sivun yläreunassa. Näin pääset muuttamaan kaikkia asetuksiasi.

  /files/images/keskustelu/ohjeet/stumppi-muokkaa-profiilia.jpg : 19Kb

Kuinka saan asetettua allekirjoituksen (esim. lopetuslaskuri)
Allekirjoituksen asetuksia voi muuttaa yllä mainitun Muokkaa profiilia -valikon kautta.

VIESTIEN KIRJOITUKSEEN LIITTYVÄT AIHEET

Kuinka luon aiheen foorumiin?
Helppoa, klikkaa Aloita uusi keskustelu -painiketta joko foorumin tai aiheen ikkunassa. Sinun täytyy rekisteröityä ennen kuin voit kirjoittaa viestin.

/files/images/keskustelu/ohjeet/stumppi-aloita-uusi-keskustelu.jpg : 13Kb

Kuinka muokkaan viestin?
Voit muokata vain omia viestejäsi. Voit muokata viestiä klikkaamalla rataspyörä -painiketta kyseisellä viestillä ja klikkaa muokkaus. Moderaattori tai ylläpito voi muokata tai poistaa asiattomia viestejä ja/tai viestin osia. 

/files/images/keskustelu/ohjeet/stumppi-muokkaa-viestia.jpg : 12Kb

Kuinka poistan viestin? 
Viestejä ei voi poistaa ketjusta, mutta voit muokata niitä ja tyhjentää viestin sisällön. Hyvä tapa on jättää sisällön tilalle esimerkiksi "[poistettu]" teksti, jotta muut lukijat eivät ihmettele tyhjää viestiä.

  MUOTOILUT JA AIHETYYPIT

Muotoilut

Muotoilussa käytetään HTML-koodia. Kaikki HTML-koodi ei ole sallittu, mutta yleisimmät muotoilut toimivat.

/files/images/keskustelu/ohjeet/stumppi-html-muotoilu.jpg : 17Kb

Mitä ovat hymiöt?
Hymiöt ovat pieniä kuvakkeita joilla voidaan viestittää tuntemuksia käyttämällä lyhyttä koodia, esim. :) tarkoittaa iloista, :( tarkoittaa surullista. Älä ylikäytä hymiöitä, ne voivat muuttaa viestisi huonosti luettavaksi.

Mitä ovat ilmoitukset?
Ilmoitus sisältää usein tärkeää tietoa ja sinun tulisi lukea ne niin pian kuin mahdollista. Ilmoitukset näkyvät asianomaisten foorumien joka sivun yläreunassa. Vain ylläpito tai moderaattorit voivat luoda ilmoituksia.

Mitä ovat lukitut aiheet?
Aiheen lukitsee joko moderaattori tai ylläpito. Lukittuun aiheeseen ei voi vastata. Aiheita voidaan lukita monista eri syistä.  

KÄYTTÄJÄTASOT

Keitä ovat ylläpitäjät (Admin)?
Ylläpitäjät ovat henkilöitä, joilla on korkeimmat käyttöoikeudet koko järjestelmässä. Nämä käyttäjät voivat kontrolloida kaikkia järjestelmän tapahtumia, mukaan lukien oikeuksien asettaminen, porttikiellot, käyttäjäryhmien ja moderaattorien luonti, jne. Heillä on myös täydet moderointioikeudet kaikissa foorumeissa.

Keitä ovat moderaattorit?
Moderaattorit ovat henkilöitä, joiden tehtävänä on valvoa foorumeita päivittäin. Heillä on oikeus muokata tai poistaa viestejä, lukita, vapauttaa, siirtää, poistaa ja jakaa aiheita siinä foorumissa, jossa he ovat moderaattorina. Yleensä moderaattorin tehtävänä on hillitä kirjoittajia jotka eivät pysy aiheessa tai käyttävät paheksuttavaa materiaalia.

Keneen otan yhteyttä loukkaavista ja/tai laittomista asioista tässä järjestelmässä?
Sinun tulee ottaa yhteyttä järjestelmän ylläpitoon.

Päivitetty 23.03.2017
Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste