Pieni tarina lopettamisesta - osa 2

 

Muistan aina, kun poltin tupakan, niin sen jälkeen tuli kovia jalkakipuja. Nyt, kun olen ollut polttamatta, niin kivut ovat vähentyneet.

Olen ollut jo vajaa pari viikkoa polttamatta. Tiistaina 13.6. klo 15.45 tulee täyteen tasan 2 viikkoa polttamatta. Yllättävän helposti on sujunut tämä lopettaminen ... Muutaman kerran on vaan tehnyt mieli todella paljon tupakkaa. Aikaisemminkin tämä tupakointi on ollut ajankulujuttu, kuin massiivinen nikotiiniriippuvuus. En jotenkin osannut olla missään, etten olisi vähän väliä polttanut.

Kerran menin kaverin luokse kylään, jotta siellä olisi helppo tupakoida, kun on parveke. Minun kotona joutuu pihalle tupakalle, satoi tai paistoi. Nyt on kulunut tosi paljon nikotiinipurkkaa, mutta en enää hengitä sisääni häkää ja tervaa. Keuhkoni ovat alkaneet ottaa happea vastaan. Kurssipaikan edessä on iso mäki ja en enää hengästy sitä noustessa.

Katsoin yksityisen sairaalan leikkaus- ja varjoainekuvaus hintoja. Verisuonten varjoainekuvaus maksaa 1100 – 2400 €. Pallolaajennus maksaa 2900 – 4200 €. Eli saa olla kiitollinen, että asuu Suomessa. Olen yhden yön sairaalassa, joka maksaa yksityisellä puolella noin 600 €, eli kallista on. Vielä tuosta ajankulujutusta, aika on kyllä kulunut paremmin, kun ei polta. Tsemppiä kaikille jotka haluavat terveemmän elämän ilman tupakkaa.

 T. mies 40v. Lopettanut massiivisen tupakoinnin, joka on ihme.

 

Päivitetty 16.06.2017
Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste