Nikotiinikorvaushoito

Vieroitusoireiden hoitoon voi käyttää nikotiinivalmisteita tai reseptilääkkeitä. Tuote ja annostus valitaan riippuvuuden mukaan.

Nikotiinikorvaushoitoa käytettäessä veren nikotiinipitoisuus jää pienemmäksi kuin tupakoidessa. Korvaushoidon tarkoituksena on vähentää pikkuhiljaa nikotiinin määrää elimistössä niin, että vieroitusoireet olisivat hallittavissa, mutta riippuvuus hellittäisi.

Nikotiinivalmisteita voi ostaa ilman reseptiä ja niitä on myynnissä apteekeissa, kaupoissa, kioskeissa ja huoltoasemilla.

Nikotiinikorvaushoito sopii myös nuuskaamisen lopettajille. Annos valitaan tarpeen eli nikotiiniriippuvuuden mukaan. Nikotiinikorvaushoidossa on tärkeää käyttää riittävän suurta annosta riittävän kauan (3-6 kk).

Pidempiaikainenkin nikotiinikorvaushoito on vähemmän haitallista kuin tupakoinnin jatkaminen. Riippuvuus pitkäaikaiseen nikotiinikorvaushoitoon on harvinaista. Nikotiinikorvaushoidon riskit ovat vähäiset ja se on kaikissa olosuhteissa turvallisempi vaihtoehto kuin tupakoinnin jatkaminen tai uudelleen aloittaminen.

Päivitetty 08.01.2016
Jaa kirjanmerkki Jaa kirjanmerkki: ...

Hengitysliitto ry, Oltermannintie 8 / PL 40, 00621 Helsinki, puh. 020 757 5000.
Tilaa tupakoinnin lopettamiseen liittyvää materiaalia. Rekisteriseloste